Parlamenti Hrvatske i BiH bez Deklaracija

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2010, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamenti Hrvatske i BiH bez Deklaracija

Parlamenti BiH i Hrvatske neće donositi posebne deklaracije kojima će osuditi zločine nad Srbima, iako ih je Srbija pozvala da to učine, pišu današnje "Večernje novosti".

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović za "Večernje novosti" je najavio da će njegova partija u hrvatskom Saboru pokrenuti inicijativu za donošenje dokumenta o osudi zlodela nad Srbima.

Međutim, Andrija Hebrang, potpredsednik HDZ, kaže za beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << list da njegova država "ima prečih poslova".

"Naš interes je da afirmišemo rezoluciju o domovinskom ratu u kojem je stradalo 20.000 ljudi od čega je polovina hrvatskih civila", kaže Hebrang.

Skupština Srbije usvojila je Deklaraciju o Srebrenici kojom najoštrije osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde i traži i od ostalih država na prostoru bivše Jugoslavije da na isti način osude zločine nad srpskim narodom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.