Parlamentarna saradnja Srbije i RS

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarna saradnja Srbije i RS

Postoji strateški interes za saradnju Srbije i Republike Srpske i dužnost svih institucija je da tu saradnju ojačaju, saglasili su se predsednici parlamenata Nebojša Stefanović i Igor Radojičić.

 Želimo da parlamenti pomognu jačanju privredne saradnje i da zajednički nastupamo na trećim tržištima : Ivan Radojičić i Nebojša Stefanović  

Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojša Stefanović i Igor Radojičić najavili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Beogradu intenziviranje saradanje dva parlamenta prvenstveno u cilju razvoja ekonomskih odnosa i jačanja privredne saradnje.

 

Stefanović i Radojičić su u izjavi novinarima istakli da je jačanje veza u svim oblastima strateški interes Srbije i Republike Srpske i da razvijene odnose žele i građani i institucije, koje su dužne da to i ostvare.

 

Predsednici dve skupštine razgovarali su o spoljnotrgovinskoj razmeni u kojoj je Srbija, kako je istakao Radojičić, najvažniji partner Republike Srpske, kao i o energetici, poljoprivredi i o projektima iz oblasti infrastrukture i školstva.

 

"Republika Srbija i njen parlament imaju interes da ojačaju saradnju sa Republikom Srpskom na principima na kojima su se zasnivali i do sada. Želimo da parlamenti pomognu jačanju privredne saradnje i da zajednički nastupamo na trećim tržištima. Dogovorili smo se i o drugim vidovima saradnje i susretima predsednika parlamentarnih odbora", rekao je Stefanović.

 

Radojičić je najavio da će sledeći susret predstavnika dva parlamenta biti održan na jesen u Banjaluci i da je planirano povezivanje skupštiniskih tela sa predstavnicima izvršne vlasti i privrednika u cilju bolje ekonomske saradnje.

 

"Mi kao predsednici parlamenata i parlamenti uopšte možemo biti oni koji će pogurati izvršnu vlast i sve druge nadležne da se između epublike Srpske i Srbije saradnja sadržinski i suštinski dalje razvija", rekao je Radojičić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.