Parlamentarci iz sveta u nedelju u Beogradu

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarci iz sveta u nedelju u Beogradu

Više od 2.000 parlamentaraca iz 150 zemalja sveta okupiće se u nedelju u Beogradu na zasedanju Inteparlamentarne unije. Razgovaraće o jačanju međunarodnog pravo i pospešivanju regionalne saradnje.
"Ako mi parlamentarci možemo da utičemo na naše vlade, onda svaka od 179 parlamentarnih delegacija, koliko ih ima pri Interparlamentarnoj uniji može da traži da njihove Vlade poštuju međunarodno pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da utiču na njih da se regionalno povezuju i sarađuju", rekla je za RTS predsednica Interparlamentarne unije Gabriela Kuevas Baron.

Prošle godine ste proglasili Skupštinu Srbije primerom dobre parlamentarne prakse. Ostajete li pri tome i danas kada vlast i opozcija razgovaraju uz posredstvo evropskih parlamentaraca?
"Znam za ta politička dešavanja, mislim da je važno iskoristiti mogućnosti za dijalog, parlament je najbolje mesto za razgovor. Jedino tako gradimo demokratiju", rekla je Kuevas Baron.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kuevas Baron za RTS: Parlament je najbolje mesto za razgovor, jedino tako gradimo demokratiju

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 08:00

Više od 2.000 parlamentaraca iz 150 zemalja sveta prisustvovaće u nedelju u Beogradu na zasedanju Inteparlamentarne unije. Razgovaraće o jačanju međunarodnog prava i boljoj regionalnoj saradnji. Predsednica Unije Gabriela Kuevas Baron, uverena je da će parlamentarci naći načina da utiču...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.