Parlamentarac BiH: Šmit je zalutao u BiH, treba da ode

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 16:38

Parlamentarac BiH: "Šmit je zalutao u BiH, treba da ode"

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da Kristijan Šmit nema više opcija, i da mu je na raspolaganju samo napuštanje BiH.

"Šmit treba da shvati da nije visoki predstavnik i tu su stvari jednostavne. Kaže da predsednik Republike Srpske i srpski član Predsedništva žive u nekom izolovanom svetu. U kakvom svetu to on živi", upitao je Kovačević u izjavi za RTRS.

Istakao je da su Milorada Dodika i Željku Cvijanović izabrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani i da oni imaju demokratski mandat i legitimitet, što Šmit nema.

"Šmit je neko ko je u BiH zalutao. Iz svega onoga što je rekao i jutros, a i što je napisao u izveštaju, koji je poslao SB UN, jer nije visoki predstavnik, da bi ga tamo prezentovao, vidi se da ima jedno potpuno nerazumevanje sitacije. Kaže kako vladajuća koalicija u Srpskoj vodi nekakvu ludačku politiku i zalaže se za hipotetički izvorni Dejton. Gospodine Šmit, u izvornom Dejtonu piše da Šmit nije visoki predstavnik", rekao je Kovačević komentarišući Šmitovo gostovanje na BHRT gde je rekao da Dodik i Cvijanovićeva žive u nekom izolovanom svetu gde nisu svesni šta su problemi.

Јedina opcija, ponovio je Kovačević, jeste da Šmit napusti BiH i da pruži minimalnu šansu da ova zemlja rešava sama svoje probleme.

"Vidimo da je govorio da je potrebno da unutrašnji faktori u BiH sami rešavaju svoje probleme. To jeste ono što treba raditi. Prvi put se slažemo sa njim, a jedino što on treba, jeste da ode odavde", naveo je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.