Parlament Moldavije zakazao sednicu uprkos raspuštanju

Izvor: B92, 09.Jun.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Moldavije zakazao sednicu uprkos raspuštanju

Parlament Moldavije saopštio je da će se okupiti na plenarnoj sednici u ponedeljak, uprkos dekretu o raspuštanju.

"Parlamentarni biro je danas odlučio da održi plenarnu sednicu u ponedeljak. Biro će imati još jedan sastanak kasnije tokom dana da odobri dnevni red", rečeno je u preš službi moldavskog parlamenta, prenosi Tas s.

Ranije danas parlament je vladu Pavela Filipa proglasio nelegitimnom, a ta odluka je usledila nakon što je on potpisao dekret o raspuštanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta umesto predsednika Igora Dodona, koga je Ustavni sud te zemlje razrešio dužnosti na zahtev Filipove Demokratske stranke.

Poslanici su zatražili od saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da potez demokratske stranke proglasi nezakonitim.

Demokratska partija Moldavije Pavela Filipa obećala je u subotu da će da ospori legitimitet nove vlade koju su formirali Socijalistička partija koju podržava Rusija i pro-evropski blok ACUM.

Socijalistička partija i blok AKUM saglasili su se juče da formiraju vladu i imenuju Maju Sandu, bivšu ministarku prosvete i savetnicu Svetske banke, za premijerku da bi smanjile moć oligarha u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POLITIČKA KRIZA Parlament Moldavije zakazao sednicu uprkos odluci o raspuštanju

Izvor: Blic, 09.Jun.2019

Parlament Moldavije saopštio je danas da će se okupiti na plenarnoj sednici u ponedeljak, uprkos dekretu o raspuštanju koji je potpisao v.d. premijera Pavel Filip umesto predsednika države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.