Parlament BiH ostao bez grejanja

Izvor: B92, 07.Mar.2022, 19:34

Parlament BiH ostao bez grejanja

Zgrade u Sarajevu u kojima su sedišta Saveta ministara i parlamenta BiH ostale su danas bez grejanja.

To je direktna posledica naglog skoka cena energenata, pa državnim službenicima nije preostalo drugo nego da sede u kaputima ili da se zagreju šetajući hodnicima.

Iz službe za zajedničke poslove državnih institucija BiH ranije su najavili da će grejanje biti isključeno od utorka, ali su zaposlene dočekale hladne kancelarije već danas, izveštava Hina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kompanija u BiH koja je na javnom tenderu ranije dobila posao isporuke goriva koje se koristi za toplanu, sada je odustala jer joj je drastičan rast cena energenata učinio taj posao neisplativim, i jednostavno je prepustila parlamentarce, ministre i zaposlene u stručnim službama i ministarstvima BiH da se smrzavaju.

"Toliko je hladno da svi šetamo", izjavio je za banjalučke Nezavisne novine Jakov Galić, član zajedničke komisije za ljudska prava oba parlamentarna doma.

Dodao je da mu je neshvatljivo što problem grejanja u ovim zgradama nije ranije rešavan.

"Jednom rečju, neshvatljivo je da usred ovakve zime nema grejanja u parlamentu. Tu su sve institucije, službe, agencije, ima mnogo radnika. Uglavnom ljudi šetaju", rekao je Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.