Parking servis donirao medicinsku opremu beogradskim porodilištima

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 13:12

"Parking servis" donirao medicinsku opremu beogradskim porodilištima

Akcija "Bebi parking mesto" pokrenuta je 2017. godine, s ciljem da na viši nivo podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta.

JKP "Parking servis", u sklopu akcije "Bebi parking mesto", donira neophodna medinciska sredstva, koja kupuje novcem od plaćanja parkiranja na 24 "bebi" parking mesta, posebno obeležena ispred četiri beogradska porodilišta, koja se nalaze u zonskom sistemu parkiranja.

Na svečanom uručenju donacija, Bolnica za ginekologiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << akušerstvo KBC "Zvezdara" dobiće dva medicinska aspiratora i infuzionu volumetrijsku pumpu, GAK "Narodni front" konveksnu 2D sondu za ultrazvučni aparat, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univertitetskog kliničkog centra "Srbija" pet mehaničkih bolničkih kreveta i četiri nahtkasne za pacijente, a Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zemun" vakuum aspirator i dve medicinske (LED) lampe na stativu.

Akcija "Bebi parking mesto" pokrenuta je 2017. godine, s ciljem da na viši nivo  podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta. Kako je istakao direktor Andrija Čupković "Parking servis" svake godine anketira porodilišta, obuhvaćena ovom sada već tradicionalnom akcijom, o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.

Svečanosti su pored direktora JKP "Parking servis", prisustvovali i direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKCS, direktor Klinike Narodni front, direktor Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zemun", kao i upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara".

- Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKCS je ustanova koja radi 365 dana u godini, 24 sata dnevno i tako u prethodnih 100 godina. Mi sa ponosom slavimo ove godine 100 godina našeg postojanja. Najveća smo i najstarija ustanova, ne samo u Beogradu, već i u regionu. Sa preko 7.000 operacija raznog tipa godišnje, sa preko šest hiljada porođaja, sa 28 odeljenja . Referentni smo centar za čitavu Srbiju, pa i za region, za sve one koji su kritično obolelii, koji imaju komplikacije i ne samo za trudnice nego i za maligne bolesti. Pre tri godine smo dobili veliku količnu opreme, najveću u istoriji naše klinike. Međutim, svi znamo koliko se medicina brzo razvija, oprema zastareva tako da je ovakva akcija neophodna. Ponosni smo i zahvalni smo što sarađujemo sa "Parking servisom" i što prepoznaje naše potrebe - rekao je direktor Klinike za ginekologiju, prof. dr Aleksandar Stefanović.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, "Parking servis" apeluje na vozače da parkiraju upravo na bebi parking mestima i podiže svest o tome da plaćanjem parkiranja na ovim simbolično obeleženim parking mestima, sa rodom koja nosi bebu, oni zapravo pomažu obližnjem porodilištu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.