Paprene cene priprema za fakultet

Izvor: B92, 09.Okt.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paprene cene priprema za fakultet

Beograd -- Na pojedinim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje srednjoškolaca za pohađanje pripremne nastave za upis 2014. godine.

Taj izdatak roditelje košta više desetina hiljada dinara, pošto se kurs na elektrotehnici plaća 60.000, a na farmaciji 54.000 dinara.

Farmaceutski fakultet organizuje pripremu iz hemije i matematike i za 80 časova iz jednog predmeta treba izdvojiti 27.000 dinara.

Nastava počinje u decembru, kursevi će se održavati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subotom i nedeljom, a polaznici mogu da se odluče za pohadjanje samo jednog predmeta.

Na Elektrotehničkom fakultetu takodje je počelo prijavljivanje za pripremnu nastavu iz matematike i fizike za upis na tehničke fakultete.

Predavanja počinju u novembru i za 60 časova po predmetu plaća se 30.000 dinara. Nastava se izvodi vikednom u grupama od najviše 20 polaznika.

U okviru svakog kursa predvidjen je probni test, na kome će slušaoci moći da provere stečeno znanje. U toku kurseva polaznici dobijaju domaće zadatke i zadatke za samostalno utvrdjivanje gradiva.

Na fakultetu ističu da je cena viša, 34.000 po predmetu, ako se plaća na tri rate, do kraja godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAPRENO: Pripreme za fakultet i do 54.000 dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Okt.2013

Na nekim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje za pripremnu nastavu za upis 2014. godine, a taj izdatak će roditelje koštati više desetina hiljada

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.