Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papin savjetnik optužen za seksualno zlostavljanje

Policija Australije stigla je u Vatikan kako bi ispitala visokopozicioniranog kardinala kojeg optužuju za seksualno zlostavljanje, objavila je lokalna policija.

Tri policajaca stigla su u Vatikan prošle sedmice kako bi ispitali australijskog kardinala Džordža Pela, visokog finansijskog savjetnika pape Franje, objavila je policija savezne države Viktorije. Pel je odbacio sve optužbe, ali je pristao razgovarati s policijom.

Bivši nadbiskup Melburna postao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je predmet australijske istrage zbog zataškavanja slučajeva u kojima je sveštenstvo optuženo za zlostavljanja tokom njegovog mandata u Melburnu i Sidneji.

Pel je od jula i sam optužen za zlostavljanje djece nakon što su dvojica muškaraca iznijela tvrdnje da ih je u 70-im godinama, dok je bio mladi sveštenik, dirao na bazenu u australijskom gradu Balaratu.

„Kardinal ponovno odbacuje sve i svake optužbe o seksualnom zlostavljanju, te nastavlja saradnju s policijom Viktorije dok se istraga ne dovrši“, saopšteno je iz rimske kancelarije tog kardinala.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.