Papin batler odbacuje optužbe

Izvor: RTS, 02.Okt.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papin batler odbacuje optužbe

Paolo Gabrijele, bivši sobar pape Benedikta Šesnaestog, odbacio optužbe za krađu papine privatne prepiske, koja otkriva detalje o korupciji u Vatikanu.

Bivši batler pape Benedikta Šesnaestog pred sudom u Vatikanu je izjavio da je nevin za krađu papine privatne prepiske.

Paolo Gabrijele, koga optužnica tereti da je ukrao dokumente koji otkrivaju detalje o korupciji u Vatikanu i prosledio ih novinarima, izjavio je da oseća krivicu zbog izdaje papinog poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da prema papi oseća "ljubav kakvu sin oseća prema ocu".

Lični sekretar Benedikta Šesnaestog, monsinjor Georg Genšvajn, naveo je u svom svedočenju da je posumnjao na Gabrijelea kada su objavljena tri dokumenta iz kancelarije koju su delili samo sobar i on.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Papin batler, lopov: Volim Papu kao oca

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2012

Bivši sobar pape Benedikta XVI danas je pred sudom u Vatikanu izjavio da je nevin za krađu papine privatne prepiske... Nisam iznosio papina dokumenta : Batler i Papa.. ..Paolo Gabrijele, koga optužnica tereti da je ukrao dokumente koji otkrivaju detalje o korupciji u Vatikanu i prosledio ih novinarima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.