Papin apel: Za hrišćansku i humanu Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papin apel: Za hrišćansku i humanu Evropu

VATIKAN - Papa Benedikt Šesnaesti zatražio je danas od vernika da ponovo pronađu "svoje evropske korene" i pozvao ih da se mole za izgradnju "hrišćanske i duboko humane Evrope".

"Molimo se da još ima ljudi, a učinimo da i mi sami ponovo pronađemo evropske hrišćanske korene i tako budemo graditelji hrišćanske i duboko humane Evrope", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve pred više od 15 hiljada okupljenih na Trgu svetog Petra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Papa je prvo obraćanje na otvorenom od početka ove godine počeo uz osmeh konstatujući: "Hladno je ali makar ne pada kiša ni sneg i bar time možemo da budemo zadovoljni".

Benedikt Šesnaesti se nije zbunio kada je dunuo ledeni vetar na početku njegovog obraćanja vernicima već je nastavio govor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.