Papa u osami ispravlja nedostatke

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u osami ispravlja nedostatke

Papa Franja najavio je da će se zajedno sa savetnicima do petka povući da bi "korigovao nedostatke koje svi mi imamo", ali nije rekao koje.

Papa Franja je pred nekoliko desetina hiljada vernika na nedeljnoj misi na Trgu Svetog Petra u Rimu rekao da će on i njegovi saradnici do petka radi "duhovne obnove" provesti u meditaciji i molitvi u jednom malom mestu nedaleko od Rima.

Papa je rekao da usred "buke i konfuzije" čovek čuje "samo površne glasove", dok tek u osami >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "možemo popraviti tolike mane koje svi imamo".

Katolička crkva podstiče vernike na "duhovnu obnovu" tokom posta uoči Uskrsa koji ona ove godine slavi 5. aprila.

Tokom dve godine pontifikata, papa je više puta upozoravao sveštenstvo na opasnosti od karijerizma, arogancije, licemerja, korupcije i paternalizma umesto milosrđa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.