Papa se sastao sa zvaničnikom Ruske pravoslavne crkve

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 16:54

Papa se sastao sa zvaničnikom Ruske pravoslavne crkve

Papa Franja razgovarao je danas sa episkopom Antonijem iz Ruske pravoslavne crkve (RPC).

Papa je sa episkopom, koji je efektivno drugi najviši zvaničnik RPC, razgovarao duže nego sa drugima tokom njegove audijencije na Trgu Svetog Petra, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je do njihovog razgovora došlo nekoliko dana nakon što je papa dao "zbunjujući komentar" o tome da je Vatikan uključen u mirovnu misiju kako bi se okončao rat u Ukrajini.

Po povratku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa putovanja u Mađarsku u nedelju uveče papu je novinar upitao da li mađarski premijer Viktor Orban i zvaničnici Ruske pravoslavne crkve mogu da ubrzaju mirovni proces u Ukrajini i organizuju sastanak između pape i ruskog predsednika Vladimira Putina, na šta je Franja odgovorio da je misija u toku, ali da još nije javna.

"Kada bude javna, otkriću je", poručio je papa.

Dodao je da je o situaciji u Ukrajini razgovarao sa Orbanom i mitropolitom Ilarionom, glavnim predstavnikom Ruske pravoslavne crkve u Budimpešti.

Rojters navodi da su i ruske i ukrajinske vlasti saopštile da ne znaju ništa o bilo kakvoj mirovnoj misiji pape Franje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.