Papa pozvao na solidarnost

Izvor: RTS, 11.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa pozvao na solidarnost

Papa Benedikt Šesnaesti optužio bogate zemlje da "ucenjuju" siromašne, uslovljavajući ekonomsku pomoć usvajanjem politike koja je "u suprotnosti sa životom". Kampanja za smanjenje rađanja nije način za borbu protiv siromaštva, istakao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa Benedikt Šesnaesti je u svojoj u godišnjoj poruci za mir pozvao na suprotstavljanje globalizaciji i na veću solidarnost između bogatih i siromašnih.

Poglavar Rimokatoličke crkve je osudio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << traženje uzroka siromaštva u demografskim razlozima, kao i kampanje "smanjenja rađanja" koje ne poštuju "dostojanstvo žene i prava supružnika".

Papa je takođe osudio raširenu praksu pobačaja, koju je ocenio kao "eliminaciju miliona nerođene dece u ime borbe protiv siromaštva", koja u realnosti predstavlja "nestajanje najsiromašnijih među ljudskim bićima".

Papa Benedikt Šesnaesti rekao je da se zemlje žrtve pandemija kao što je sida, suočavaju sa "ucenama onih koji uslovljavaju ekonomsku pomoć sprovođenjem politike koja je u suprotnosti sa životom".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.