Papa hvalio tradicionalni brak

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa hvalio tradicionalni brak

Asizi -- Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, danas je pred nekoliko hiljada mladih u Asiziju hvalio tradicionalni brak i branio odluku sveštenika na "nevinost".

Papa (76) je obišao malu kapelu gde je preminuo Franja Asiški 1226. godine.

U okviru obeležavanja Svetskog dana mladih, papu je ispred bazilike dočekalo nekoliko hiljada mladih kao i brojni sveštenici koji su pevali.

Odgovarajući na pitanja mladih, papa je rekao da je potpuno privržen tradicionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodici i braku. "Brak je istinsko povezivanje muškarca i žene koji postaju jedno. S takvim darom, može se biti bezbedan i sve zajedno prevazilaziti", rekao je Franja.

Poglavar Rimokatoličke crkve branio je versku vokaciju koja uključuje i celibat.

"To je toliko lepa, toliko velika i istinska ljubav. Nevinost u carstrvu božijem nije reći 'ne', već 'da'. Takvo ponašanje zahteva odustajanje od braka i porodice, ali na bazi 'da'", istakao je papa Franja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.