Papa: Pandemija ni kriza ne mogu ugasiti svetlo Božića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020, 16:23

Papa: Pandemija ni kriza ne mogu ugasiti svetlo Božića

Papa Franja je danas rekao da ne postoji pandemija ili kriza koja može da ugasi svetlo Božića, dok je pozdravljao vernike na trgu Svetog Petra.

Primećujući da je vatikanska božićna jelka postavljena na trgu i da će uskoro biti postavljena i ostala scenografija, on je rekao da u mnogim domovima ovi simboli "predstavljaju radost za decu", ali i za odrasle, preneo je sajt Vatikan njuz.

"Ovo su simboli, znaci nade, posebno u ovim teškim trenucima. Ne gledajte samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ukrase, u simbole, gledajte šta oni znače. Oni znače Isusa, ljubav božju, koja nam je data kako bismo dotakli tu dobrotu koja postoji u svetu. Hajde da pustimo da svetlost uđe u naša srca i dođe do onih kojima je najpotrebnija", poručio je papa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.