Papa Franjo oprao noge zatvorenicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2023, 19:04

Papa Franjo oprao noge zatvorenicima

Papa Franjo je u simboličnom obredu poniznosti oprao i osušio noge dvanaestorici zatvorenika u kaznionici za maloljetnike u Rimu, govoreći im da "svako od nas može pasti u grijeh". Casal del Marmo objekt na periferiji Rima je ista kaznionica za maloljetnike gdje je Franjo prvi put izveo obred pranja nogu na početku svoje papinske službe, pokazujući svoje uvjerenje da bi Katolička crkva trebala posvetiti pažnju ljudima koji žive na marginama društva. Na dan koji se u Katoličkoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Papa oprao noge zatvorenicima

Izvor: Danas, 06.Apr.2023

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja danas je u simboličnom obredu poniznosti oprao noge grupi od 12 zatvorenika u zatvoru za maloletnike u Rimu, govoreći im da "svako može da padne u greh".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.