Papa Franja zadržan u bolnici: Ima poteškoća sa disanjem

Izvor: B92, 29.Mar.2023, 17:08

Papa Franja zadržan u bolnici: Ima poteškoća sa disanjem

Papa Franja je morao da ostane u bolnici kako bi lečio respiratornu infekciju nakon što je imao poteškoća sa disanjem, potvrdio je večeras Vatikan.

To je saopšteno nakon što je Papa otkazao svoje sutrašnje događaje nakon što je primljen u bolnicu u Rimu na ono što je prvobitno opisano kao "planirane kontrole".

Papin portparol Mateo Bruni takođe je potvrdio da 86-godišnjak nema Covid-19, ali da mu je potrebna višednevna terapija.

"Testovi su pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << respiratornu infekciju (isključena infekcija Covid-19) koja će zahtevati nekoliko dana medicinske terapije", navodi se u saopštenju.

Saopštenje je usledilo nekoliko sati nakon što je papa neočekivano odveden u bolnicu na 'testove po rasporedu', iako je kasnije jedan vatikanski izvor objavio da papini sutrašnji termini neće biti održani.

"Papin dnevni red je oslobođen za mogućnost daljih testova", rekao je izvor za AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa u bolnici

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2023

VATIKAN - Papa Franjo primljen je u rimsku bolnicu Gemeli na obavljanje ranije zakazanih pregleda, izjavio je danas njegov portparol Mateo Bruni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vatikan: Papa ima respiratornu infekciju i ostaće u bolnici nekoliko dana

Izvor: Danas, 29.Mar.2023

Papa Franja koji je danas primljen u bolnicu u Rimu na, kako je ranije rečeno, prethodno zakazanu kontrolu, ima respiratornu infekciju i ostaće u bolnici "nekoliko dana", saopštio je direktor pres službe Vatikana Mateo Bruni.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.