Papa Franja za pravedno i mirno rešenje krize u Venecueli

Izvor: Beta, 27.Jan.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja za pravedno i mirno rešenje krize u Venecueli

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja založio se danas za pravedno i mirno rešenje političke krize u Venecueli koje bi poštovalo ljudska prava i bilo u korist svih ljudi.Franja je u obližnjoj Panami rekao da u danima krize oseća naročitu bliskost s Venecuelancima.Vatikan nije saopštio da li će podržati opozicionog lidera Huana Gvaida koji se u sredu proglasio za predsednika Venecuele. Gvaida su odmah podržale SAD i brojne latinoameričke vlade.Pre nekoliko godina Vatikan je neuspešno pokušavao da posreduje izmedju socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura i opozicije koju podržavaju mnogi biskupi Rimokatoličke crkve u toj zemlji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Papa Franja za pravedno i mirno rešenje krize u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2019

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja založio se danas za pravedno i mirno rešenje političke krize u Venecueli koje bi poštovalo ljudska prava i bilo u korist svih ljudi...Franja je u obližnjoj Panami rekao da u danima krize oseća naročitu bliskost s Venecuelancima...Vatikan nije saopštio da li...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.