Papa Franja u Marselju pozvao na panevropski odgovor na problem migracija

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 13:34

Papa Franja u Marselju pozvao na panevropski odgovor na problem migracija

Papa Franja osudio je danas, kako je naveo, "ratoborne nacionalizme" i pozvao na panevropski odgovor na problem migracija preko Sredozemnog mora

On je podsetio da su se u Sredozemnom moru udavile hiljade ljudi, zbog čega je Mediteran postao "groblje dostojanstva".

U dugom govoru kojim je završena Crkvena konferencija o Mediteranu održana u Marselju, francuskoj luci koja je vekovima bila raskrsnica kultura i religija, poglavar rimokatoličke crkve se založio za doček >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migranata, prenosi Rojters.

"Postoji krik bola koji najviše odjekuje i pretvara Mediteran, 'mare nostrum' (naše more) i kolevku civilizacije, u 'mare mortuum' (groblje dostojanstva). To je prigušeni krik braće i sestara izbeglica", rekao je papa Franja.

Papa bi kasnije danas u Marselju trebalo da se sastane sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.