Papa Franja: Populizam je plodno tlo za mržnju, uključujući antisemitizam (VIDEO)

Izvor: Beta, 20.Jan.2020, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Populizam je plodno tlo za mržnju, uključujući antisemitizam (VIDEO)

Papa Franja je danas osudio populizam rekavši da se radja iz "sebične ravnodušnosti" i pruža plodan teren za mržnju, uključujući antisemitizam.Franja je danas razgovarao sa delegacijom iz Centra Simon Vizental, organizacije za ljudska prava koja se bori protiv antisemitizma.On je naveo da se 2016. godine, tokom hodočašća u Poljskoj, molio na mestu nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau.Osudio je "varvarsko ponovno oživljavanje antisemitizma" i dodao da populizam pruža plodno tlo na kojem "mržnja brzo raste".Primećen je porast antisemitskih incidenata u velikom delu Evrope, gde su populističke stranke došle na vlast, piše novinska agencija AP.Papa Franja je, medjutim, naveo da se podsticanjem integracije i medjusobnog razumevanja mržnja može suzbiti."Nikada neću odustati od osude svakog oblika antisemitizma", rekao je papa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Papa Franja: Populizam je plodno tlo za mržnju, uključujući antisemitizam

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020

Papa Franja je osudio populizam rekavši da se rađa iz "sebične ravnodušnosti" i pruža plodan teren za mržnju, uključujući antisemitizam...Franja je danas razgovarao sa delegacijom iz Centra Simon Vizental, organizacije za ljudska prava koja se bori protiv antisemitizma. On je naveo da se 2016....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.