Papa Benedikt XVI sluša Tupaka

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Benedikt XVI sluša Tupaka

Poznatim osobama je u sklopu kampanje “Majspejsa“ (Myspace) ponuđeno da predstave svoje omiljene pesme, a na listi slušanja pape Benedikta XVI našle su se, između ostalih, i numere Tupaka Šakura i Širli Besi.

Prema pisanju britanske štampe, papa uglavnom sluša “katoličke klasike“, ali eto, na listi od 12 pesama našlo se i tu malih iznenađenja - recimo “Changes“ od Tupaka, kao i “After the rain“ od Besijeve i “Uprising“ od Mjuza (Muse).

Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za “papska pitanja“ smatraju da je ipak malo verovatno da papa sluša sve izvođače koje je naveo u listi, pogotovo gorepomenute, ali je pretpostavka da su se oni tu našli kako bi se katolička crkva približila mlađim vernciima. Popis pesama “Majspejsu“ je dostavio Đulio Neroni, umetnički direktor vatikanske izdavačke kuće “Multimedija Svetog Pavla“.

1. Advocata Nostra - “Music From The Vatican“

2. Uprising - “Muse“

3. Causa Nostrae Laetitiae - “Music From The Vatican“

4. Il Mare Mi Salva - “Serge Gaggiotti“

5. After The Rain - “Shirley Bassey“

6. Coexist - “Nour Eddinebased“ (marokanski pevač)

7. Don Giovanni - “Mozart“

8. Rafaele Merry Del Val - “Hor i orkestar Rimske filharmonije“

9. He Doesn't Know Why - “Fleet Foxes“

10. Changes - “Tupac Shakur“

11. Regina Coeli - “Music From The Vatican“

12. Mi sarete Testimoni - “Santo Subito!“

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.