Izvor: Kurir, 02.Feb.2010, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Benedikt XVI oštro kritikovao britansku vladu

VATIKAN, 2. januara (Tanjug) - Rimokatolički poglavar Benedikt XVI optužio je britansku vladu da nametanjem zakona o jednakosti polova ugrožava verske slobode. On je pozvao biskupe u Engleskoj i Velsu da se sa "misionarskom predanošću" usprotive nastojanjima vlade. Papa tvrdi da zakon, koji su u cilju sprečavanja diskriminacije podneli Laburisti, "krši zakone prirode", jer onemogućava vernicima da ostanu dosledni svojim uverenjima.  

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa protiv zakona o jednakosti polova

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2010

Papa Benedikt XVI je zatražio od biskupa u Engleskoj i Velsu da se sa "misionarskom predanošću" usprotive britanskom zakonu o jednakosti polova...Rimokatolički poglavar je istakao da se ovim zakonom "krše zakoni prirode" i da postoji mogućnost da će uskratiti pravo katoličkoj crkvi da osobama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.