Paori i traktoristi na njivama, policija između njih

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paori i traktoristi na njivama, policija između njih

Poljoprivrednici iz Gakova jutros su ponovo, iz protesta, ušli u spornih 300 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u somborskom ataru.

To im nije uspelo iz prvog pokušaja, jer ih je pedesetak policajaca sprečilo.

Poljoprivrednik Vladimir Skrobonja, jedan od šestorice nedavno uhapšenih poljoprivrednika, rekao je za B92 da su policajci dobili usmeno naređenje da uvedu radnike privatne firme u posed, koje su dan ranije izbacili s njive.

On navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su rekli da to rade na osnovu usmenog naloga tužioca. Na kraju su jedan deo njive obrađivali ratari, a drugi deo traktoristi firme Graničar Gakovo. Između njih je bila policija.

Podsećamo, poljoprivrednici iz Gakova spavali su skoro ceo mesec na njivi i sprečavali uzurpatora zemlje u radovima. Oni su uhapšeni i osuđeni na jedan mesec zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Apelacioni sud u Novom Sadu je takvu odluku prvostepenog suda poništio i vratio predmet na ponovno odlučivanje. U ponovljenom postupku sud u Apatinu je poljoprivrednike ponovo osudio na istu kaznu, a oni su na to uložili novu žalbu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.