Pao terorista koji je proveravao granice Balkanske rute

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pao" terorista koji je proveravao granice Balkanske rute

Berlin -- Alžirac koji je imao imao je zadatak da u grupi migranata proveri granice na Balkanskoj ruti, nalazi se u nemačkom pritvoru, izjavili su tužioci.

Dvadesetogodišnji Bilal C. se sumnjiči i za povezanost sa teroristom koji je prošlog leta pokušao da izvede napad vatrenim oružjem u brzom vozu, takođe u Francuskoj, piše AP.

Osumnjičeni se tereti da je član Islamske države od decembra 2014. godine, prošao je vojnu obuku, a potom dobio zadatak da "istraži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkansku rutu, granične kotrole i mogućnost krijumčarenja", navodi se u saopštenju nemačkog tužilaštva.

Prema nemačkim vlastima, Bilal C. je po zadatku putovao iz Sirije u Tursku, Grčku, Srbiju, Mađarsku i Austriju, a u Nemačku je stigao u avgustu.

Ne postoje indicije da je osumnjičeni bio aktivan posle dolaska u Nemačku, saopštilo je tužilaštvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.