Pao mali avion kod Doboja

Izvor: RTS, 08.Nov.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao mali avion kod Doboja

Poginuo pilot Nenad Martić kada je mali sportski avion pao u mestu Rudanka kod Doboja. Avion pre pada zakačio krošnju drveta.

U mestu Rudanka kod Doboja oko 15.30 časova se srušio mali sportski avion, potvrdili su iz Centra javne bezbednosti Doboj, prenosi RT RS. Poginuo je pilot Nenad Martić iz Doboja.

Nesreća se dogodila kada je avion prilikom sletanja zakačio krošnju drveta.

Kako prenose Nezavisne novine, prema nezvaničnim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iskusni pilot Martić bio je vlasnik sportsko-rekreativnog aero kluba "Ikar" iz Doboja u čijem je vlasništvu i avion koji se srušio.

"Nesreća se dogodila kada je Martić pokušao da sleti na livadu, koju inače ovaj klub koristi kao pistu. Tom prilikom zakačio je krošnje drveća i izgubio kontrolu nad letelicom", rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je Martić bio sam u avionu. 

Uviđaj je u toku, a o nesreći je obaveštena Direkcija za civilno vazduhoplovstvo u Banjaluci i tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju.

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH formiralo je komisiju koja će raditi na utvrđivanju uzroka ove nesreće.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo u avionu koji je sam napravio

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Nov.2012

Nenad Martić, pilot sportskog aviona, poginuo je juče kada se letjelica kojom je upravljao prilikom slijetanja zakačila za krošnju drveta, a zatim pala na tlo u naselju Rudanka, kod Doboja. Nesreća se dogodila oko 15.30, a avion je pao na zasijanu površinu, čiji je vlasnik dobojska Zemljoradnička...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Pao avion kod Doboja, pilot poginuo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012

BANJALUKA -..Mali sprtski avion srušio se danas oko 16 časova u mestu Rudanka kod Doboja, javila je RT RS i tom prilikom je nastradao pilot...Portparolka Centra javne bezbednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je pogibiju pilota sportskog aviona lokalnog kluba "Ikar"...Nesreća se dogodila oko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.