Pao PRVI SNEG u Srbiji! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2017, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao PRVI SNEG u Srbiji! (FOTO)

Pao preko noći

U noći između petka i subote sneg je pao na planinama jugozapadne Srbije – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku, Javoru, Murtenici i Čemernici. Uz manje teškoće na usponima odvija se saobraćaj na magistrali Zlatibor – Prijepolje – južni Jadran.

Briga o zdravlju: Od sledeće godine uvodi se još jedna obavezna vakcina

Pred zoru zabelela se Nova Varoš, gradić na 1.000 metara nadmorske visine. U prvim jutarnjim časovima vejalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je kao u sred zime, pa su se prvi ranoranioci latili lopate, uklanjajući sneg debljine preko desetak centimetara.

Sneg je pao i u dolini Lima, na 400 metara nadmorske visine.

Prvi sneg pričinio je manje štete lomeći voćke i listopadno drveće, na kome je tek lišće počelo da žuti.

Sneg je u šumama ovog dela Srbije prekinuo rad drvoseča i rabadžija, jer je izvlačenje građe, ogrevnog drveta i sirovina za pelet bilo u punom jeku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.