Pantiću treba saglasnost Agencije

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantiću treba saglasnost Agencije

Beograd -- Zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić moraće da zatraži saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje funkcije gradonačelnika

Pantić je na mesto gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice izabran 1. decembra.

Kako su za Danas rekli u ovoj agenciji, Pantić će u roku od tri dana po stupanju na dužnost gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice morati da podnese zahtev Agenciji za saglasnost ili će protiv njega biti pokrenut postupak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Agenciji ističu da je, prema zakonu, obaveza javnog funkcionera da u slučaju stupanja na drugu javnu funkciju u roku od tri dana od dana stupanja na tu funkciju traži saglasnost od Agencije za vršenje druge javne funkcije.

"Proverom evidencija Agencije utvrđeno je da nakon izbora održanih u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Krstimir Pantić nije podneo Agenciji zahtev za vršenje druge javne funkcije ili obavljanje drugog posla uz rad na položaju zamenika direktora Kancelarije za KiM, a zaključno sa 25. decembrom 2013. Agenciji nije dostavljeno ni obaveštenje da je imenovani stupio na dužnost gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice“, objašnjavaju u Agenciji.

Pantić je, podsetimo, 4. decembra na sednici Vlade Srbije razrešen i ponovo imenovan na istu funkciji u kabinetu Aleksandra Vulina, iako je prethodno 1. decembra pobedio na izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Međutim, on još nije stupio na dužnost gradonačelnika, jer su sednice skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, koje su bile zakazane za utorak, odložene na zahtev Vlade Srbije i na molbu Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.