Panika zbog eksplozivne naprave - od šargarepe

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika zbog "eksplozivne naprave" - od šargarepe

Umetnička instalacija na izložbi u švedskom gradu Orebro izazvala je veliku paniku kada su posetici pomešali šargarepu sa pravim štapovima dinamita.



Autor instalacije Koni Blom obmotao je veze šargarepe plavim i crvenim žicama povezanim sa satom koji otkucava. Samo jedan sat po otvaranju izložbe, njegovo delo nazvano "Projekat zec: bombe", izloženo na otvorenom, počelo je da izaziva paniku među posetiocima. Mnogi od njih pozvali su policiju, verujući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je reč o pravim štapovima dinamita.

Predstavnik policije je izjavio da je bilo zaista teško razlučiti da li je reč od pravoj ili lažnoj eksplozivnoj napravi.

Mada se silno trudio da objasni da njegovo delo ne predstavlja nikakvu opasnost, Koni Blom je je bio primoran da povuče neobičnu instalaciju. Kako piše lokalna štampa, moguće je da će i sudski odgovarati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.