Panika u Užicu: Tuča zbog vode

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u Užicu: Tuča zbog vode

U toku je sednica Štaba za vanredne situacije u Užicu!
Neki od čitalaca Kurira javili su oko 19 sati da je u jednoj prodavnici u gradu izbila i tuča oko vode. U gradu u ovim trenucima bukvalno više i nema čoveka koji ne nosi po par bidona vode.
U pojedinim objektima građanima koji su čekali u redovima rečeno je da će nove količine vode stiću za sat vremena.
Zavod za javno zdravlje u Užicu saopštio je danas da su u vodi za piće sa vodozahvata Vrutci, koja se distribuira nakon prečišćenja i dezinfekcije, i kojom se snabdeva čitav grad – izolovane alge.
U Zavodu kažu da građani ’’preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda dobiti nakon završetka analiza i to u toku sutrašnjeg dana’’.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Batut: Alge iz vode u Užicu deluju toksično na jetru i nervni sistem

Izvor: Blic, 27.Dec.2013, 18:42

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas da dugotrajna izloženost cijanotoksinu- toksinu iz algi koje zimi cvetaju u vodi, može izazvati iritaciju kože i sluzokože i mogu delovati toksično na jetru i nervni sistem...Oni su, povodom zabrane korišćenja vode...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.