Panika u Kini: Stigao je

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 16:42

Panika u Kini: Stigao je

Oluja izazvana tajfunom Doksuri zahvatila je danas istočnu kinesku provinciju Fuđijan i donela jake kiše i olujni vetar u delove Tajvana.

U provinciji Fuđijan je preventivno evakuisano više od 400.000 ljudi, na stotine brodova je vraćeno u luke, a transport je obustavljen, kao i rad letnjih škola, dok su stanovnici pozvani da ostanu u zatvorenom prostoru, prenosi AP i dodaje da za sada nema izveštaja o povređenima, kao ni veće materijalne štete.

Tajfun Doksuri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije pogodio Filipine, gde je poginulo najmanje 39 osoba, od kojih 26 kada se prevrnuo putnički brod, a ostali u klizištima, poplavama i padu stabala. Dodaje se da se oko 20 ljudi vodi kao nestalo, kao i da je na hiljade njih evakuisano.

AP dodaje da većina tajfuna ima tendenciju da gubi snagu nakon što stignu do obale, nakon čega se zadržavaju iznad zemljišta, izazivajući snažne padavine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.