Panika u Hrvatskoj; Potvrđena dva nova slučaja trovanja u Zagrebu: Bilo je užasno

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 20:57

Panika u Hrvatskoj; Potvrđena dva nova slučaja trovanja u Zagrebu: "Bilo je užasno"

Ministar zdravlja Vili Beroš potvrdio je da su se, osim riječkog pacijenta, u Zagrebu pojavila i dva sumnjiva slučaja.

"U KBC-u Zagreb su na opservaciji dve mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu sa bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i van životne opasnosti", kaže Beroš.

Mladić J. G. (19) popio je gutljaj gazirane vode sa ukusom koja mu je spržila jednjak. Nadležni se tri dana nisu oglasili.

Sličan slučaj trovanja dogodio se i u maju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe u Rijeci. Kako prenosi 24sedam.hr, radi se o istom piću.

"To je bilo strašno. Odjednom je počeo da viče, ništa nije bilo jasno. Nismo znali šta se dešava. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može da diše. Otrčao je u toalet, počeo da povraća krv, to je bilo užasno. Katastrofa", kaže sagovornik koji se nemile subote našao u kafiću u kojem je J. G. (19) popio gutljaj mineralne vode sa ukusom koja mu je spalila jednjak i završio u riječkoj bolnici.

Koliko su povrede ozbiljne, svedoči i podatak da je i dalje u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.