Panika na ulicama Guama: U crkvama se čitaju MOLITVE, a strah od raketnog napada ne PRESTAJE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2017, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika na ulicama Guama: U crkvama se čitaju MOLITVE, a strah od raketnog napada ne PRESTAJE! (FOTO)

Severna Koreja spremna da udari na SAD

Katolički vernici na Guamu, američkom ostrvu u zapadnom Pacifiku koje je suočeno sa pretnjom raketnog napada iz Severne Koreje, danas su predvodili molitvu za mir, javlja AFP.

Guam treba da se moli za "pravedno rešenje neslaganja i mudrost i u rečima i delima", rekao je nadbiskup Majkl Birns, pridružujući se nizu poziva koji su iz čitavog sveta upućeni američkom predsedniku Donaldu Trampu da obuzda svoju retoriku protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pjongjanga.

Foto: Reuters

Na molitvi za mir, održanoj u vreme ručka u glavnom gradu Hagatni, okupilo se stotinak ljudi. Na Guamu su smeštene dve velike američke vojne baze, odnosno više od 6,000 pripadnika oružanih snaga SAD.

Nosači aviona

Foto: Profimedia


Dve organizacije koje se protive američkom vojnom prisustvu na Guamu u ponedeljak su održale skup za mir.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.