Pančevo, voda i dalje nije za piće

Izvor: RTS, 17.Apr.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo, voda i dalje nije za piće

Beogradski zavod za zaštitu zdravlja izvršio je mikrobiološku analizu vode i prvi rezultati pokazuju da u vodi u Pančevu više nema povišenih koncentracija nedozvoljenih materija, ali se građanima iz preventivnih razloga preporučuje da još 24 sata ne koriste vodu za piće.
Mica Sarić Tanasković, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo kaže da je prema svim uzetim uzorcima voda bakteriološki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispravna.

"Moramo pričekati još 24 sata da bi smo bili potpuno sigurni u ispravnost vode, jer na izvoru već duže vreme postoji uzročnik kontaminacije koji moramo identifikovati", napominje Tanasković.
U Gradskom vodovodu kažu da i rezultati njihovih analiza kvaliteta vode koje su uradili sinoć pokazuju da su svi parametri nedozvoljenih materija u granicama propisanih vrednosti.
Jasmina Simić, rukovodilac Sektora za proizvodnju vode napominje da prethodnih dana nije postojala nikakva opasnost po zdravlje građana.
"Mi smo odmah reagovali i taj vrlo mali vremenski period nikome ne može da šteti što je koristio vodu koja je bila prehlorisana", kaže Jasmina Simić.
Pančevci koji su u prethodna dva dana bili izloženi dodatnom trošku zbog nabavke flaširane vode očekuju da se utvrdi ko je odgovoran za pojavu viška hlora u pijaćoj vodi.
Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov kaže da se eventualna odgovornost i utvrditi.
"Ponosno mogu da kažem da imamo nakjvalitetniju vodu u Vojvodini i u narednom periodu ćemo učiniti sve da otkrijemo da li je neko učinio propust u svom radu", kaže Radnov.
U gradskom vodovodu treba da utvrde kako je prilikom redovnog čišćenja njihovih rezervoara i procesa hiperhlorisanja u sistem dospelo previše hlora zbog kojeg više od sto hiljada ljudi već tri dana nema ispravnu pijaću vodu.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.