Pančevački studenti na usavršavanju u Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2009, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevački studenti na usavršavanju u Velikoj Britaniji

PANČEVO - Najbolji studenti iz Pančeva i nastavnici engleskog jezika koji predaju u školama ubuduće će moći da se usavršavaju na britanskim fakultetima.

To je predviđeno memorandumom koji su danas u Pančevu potpisali gradonačelnica Vesna Matinović i ambasador Velike Britanije Stiven Vordsvort.

Ambasador Vordsvort je kazao da je Pančevo prvi grad u Srbiji sa kojim je Britanski savet potpisao takav memorandum i izrazio zadovoljstvo što su gradske vlasti pokrenule >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu inicijativu.

"Britanski savet ima dosta iskustva u edukativnom povezivanju Britanije i zemalja širom sveta i nadam se da ćemo pronaći najbolje institucije i kadrove za pančevačke studente", naveo je ambasador.

Vordsvort je dodao da je njihova ideja da se studenti sa novostečenim znanjem vrate u Pančevo i pomognu razvoj grada, regiona ali i cele zemlje.

Gradonačelnica Martinović je kazala da će prvo biti definisane obrazovne oblasti za koje se može konkurisati, nakon čega će se raspisati javni poziv studentima iz Pančeva.

Realizacija Memoranduma predviđena je krajem ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.