Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 15:49

Pančevački srednjoškolci o poslu sa uspešnim preduzetnicama

Na nedavno završenoj 6. Međunarodnoj konferenciji žena preduzetnica u Novom Sadu prvi put je učestvovala i jedna škola i to iz Pančeva. Troje đaka srednje Ekonomske škole "Paja Marganović" vratilo se sa ovog događaja.
Udruženje preduzetnica "Biznis na štiklama" organizovalo je 6. Međunarodnu konferenciju i od 250 učesnica iz 5 država đaci iz Pančeva imali su tu čast da prvi nastupe i da predstave svoj panel pod nazivom "Štiklanjem kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << školovanje".

"Pre svega radili smo na dikciji, na držanju i nekim psihološkim aspektima o kojima nam je profesorka pomogla kako bi smo ostvarili što bolji utisak", kaže Mina Minić, učenica 3. godine srednje škole "Paja Marganović".
"Držao sam govor o našim bivšim učenicima koji imaju privatan biznis, kakva je njihova uspešnost i od čega zavisi njihov uspeh", kaže Igor Parađina, učenik 3. godine srednje škole "Paja Marganović".
Helena Milenković imala je zadatak da istraži koje predmete izučavaju njeni vršnjaci u Sloveniji i Crnoj Gori, po čemu se razlikuju, a po čemu su slični.
"U Crnoj Gori i Sloveniji više je zastupljena praksa i sasmim tim i usko stručni predmeti, na primer kulturno istorijska baština zemlje u kojoj se živi je veoma bitan predmet, jer svako treba da zna sve o zemlji u kojoj živi", navodi Helena Milenković, učenica 3. godine srednje škole "Paja Marganović".
Profesorka Slavica Ćosović već dve decenije se trudi da svojih đacima omogući da uče od najboljih i od onih koji su u svom poslu uspeli.
"Znamo da postoji dosta bivših učenica koje su u svojim biznisima uspele i imaju sad i svoju kod nas u školi i to je bio dovoljan razlog da pitam organizatore ove međunarodne konferencije da se predstvaimo i njima je to bilo veoma zanimljivo", navodi Slavica Anastasija Ćosović, profesorka srednje škole "Paja Marganović".
Ovi đaci su ostavili tako dobar utisak da su već dobili poziv da učestvuju u Hrvatskoj na fakultetu za menadžment i biznis, jer ovde smatraju da pančevačka srednja škola može biti dobar primer kako se učenici na jedan drugačiji način pripremaju za posao koji će raditi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.