Pančevačka uprava: Najbolji odlaze?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevačka uprava: Najbolji odlaze?

PANČEVO - Zamenik gradonačelnika Pančeva Dušan Mrvoš izjavio je da upravi tog grada preti da ostane bez najboljih kadrova zbog ekonomske krize i da neki od njih već odlaze zbog malih plata, a lokalna samouprava nema načina da to spreči.

"Kvalitetni ljudi mogu naći posao drugde i neki od njih odlaze jer su plate u upravi niske. Ne postoje sredstva prinude da ih zadržimo ili da druge takve radnike privučemo. To je moguće samo boljim materijalnim uslovima, ali će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to sačekati bolja vremena", rekao je Mrvoš za Radio Pančevo.

On nije mogao da proceni koliko će odlazak kvalifikovanog kadra uticati na kvalitet rada lokalne samouprave.

Dušan Mrvoš je izjavio da je tridesetak radnika gradske uprave najavilo odlazak po programu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o smanjenju administracije u gradovima i opštinama, dodavši kako u pančevačkom budžetu ima novca za otpremnine.

On je rekao da to nije konačan broj jer se sa zaposlenima i dalje razgovara o dobrovoljnom odlasku.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je da je u pančevačkoj upravi, koja zapošljava nešto manje od 300 radnika, njih pedeset višak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.