Panamski papiri: I poznati režiser Pedro Almodovar deo afere?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panamski papiri: I poznati režiser Pedro Almodovar deo afere?

Vršilac dužnosti zamenika premijera Španije Soraja Sank De Santamarija izjavila je da će se istraga protiv poznatih ličnosti, kao što su fudbaler Lionel Mesi i filmski režiser Pedro Almodovar, vezano za otvaranje ofšor kompanija, fokusirati na to da li su kompanije zadržale novac i da li je novac prijavljen u Španiji.

Soraja Sank De Santamarija je u intervjuu televiziji "Telesinko" izjavila da se čini da će Vlada Paname da sarađuje sa španskim vlastima u istrazi protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kompanija u različitim "poreskim rajevima" kreiranim od strane panamske advokatske firme "Mosak Fonseka".

Od 2012. godine, Španija traži od svojih poreskih obveznika da prijave svoju imovinu u inostranstvu.

De Santamarija je rekla da će španske vlasti "ući u trag novcu i odnose sa trećim licima", prenosi AP.

Mesi je negirao da je počinio nezakonite radnje, a Almodovarov brat je izjavio da je njihova kompanija rasformirana nekoliko godina nakon što je otvorena tokom devedesetih godina prošlog veka.

Među Špancima čija se imena pominju u brojnim dokumentima koji su procurili u javnost se nalaze sestra bivšeg kralja Huana Karlosa i sin bivšeg dugogodišnjeg regionalnog lidera Katalonije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.