Panamske vlasti pustile brod s oružjem za Severnu Koreju

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panamske vlasti pustile brod s oružjem za Severnu Koreju

Uprava Panamskog kanala saopštila je da je severnokorejski brod, koji je bio zaplenjen pošto je na njemu bilo krijumčarenog oružja, pušten pošto je vlasnik platio kaznu od skoro 700.000 dolara.

Uprava kanala je saopštila da je kazna određena zbog kršenja pomorskih propisa time što nije prijavljeno da je bord "Čong Čon Ganag" prenosio ratni materijal.

Protiv trojice brodskih oficira bi mogle biti podignute optužnice, dok 32 člana mogu da se vrate u Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koreju.

Brod je zadržan u julu kada je u pretrazi ustanovljeno da je prenosio oružje s Kube.

Panmski zvaničnici navode da su na brodu bila dva kubanska borbena aviona u savršenom stanju, što protivreči objašnjenju s Kube da je na brod utovareno "zastarelo odbrambeno oružea".

Stručnjaci UN su u preliminarnom izveštaju naveli da je brod prekršio sankcije svetske organizacije protiv Severne Koreje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.