Pamplona: Bikovi stigli petoro - dvoje teže povređeno

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamplona: Bikovi stigli petoro - dvoje teže povređeno

Pamplona -- Petoro ljudi je povređeno, od kojih dvoje teže, a petoro je privedeno zbog prijava za seksualno uznemiravanje - epilog je trke sa bikovima u Pamploni.

"Bikovi nikoga nisu proboli, ali u bežanju je 56. godišnji muskarac zadobio ozbiljan prelom sinusne kosti, dok je drugi muškarac, starosti 66 godina, zadobio teži potres mozga", objavili su bolnički zvaničnici.

Turisti su čekali puštanje šest bikova kako bi manje od tri minuta bežali od njih niz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uske ulice Pamplone, u dužini od 800 metara, iako su ih organizatori upozoravali da "na ovom festivalu mogu da poginu", prenosi AFP.

Na ovom festivalu, koji datira iz srednjeg eka, od 2009. godine je poginlo 16 ljudi.

Protiv ovog festivala postoji i višegodišnja borba organizacija za zaštitu životinja, čiju je peticiju za zaustavljanje "mučenja bikova" do sada potpisalo 285.000 Španaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.