Pametna knjiga za mame i tate

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametna knjiga za mame i tate

Priručnik za roditelje, pod nazivom "Pametna knjiga za mame i tate" predstavljen je u Vladi Srbije. Odgovori na najvažnija pitanja i dileme roditelja tokom prvih nekoliko godina života deteta.

"Pametna knjiga za mame i tate" je priručnik koji sadrži osnovne poruke i savete za roditelje čija deca imaju do tri godine.

Budućim mladim roditeljima, ovi priručnici biće besplatno deljeni preko porodilišta, domova zdravlja, zavoda i instituta za javno zdravlje i obdaništa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević ovu knjigu je ocenio dragocenom jer, kako kaže, "kada se dete rodi ima mnogo pitanja, a ovo izdanje nudi odgovore na njih".

"Istraživanje UNICEF-a pokazalo je da roditelji ne rade dovoljno na intelektualnom podsticaju deteta, da tek svaka šesta majka doji bebu, da se očevi veoma malo bave vaspitanjem svoje dece, kao i da više od 70 odsto roditelja fizički kažnjava dete što nije dobro za razvoj deteta", navela je direktorka UNICEF-a za Srbiju Judita Rajhenberg.

Pored ovog izdanja, Rajhenberg je najavila da će UNICEF u narednom periodu ponuditi izdanja koja će se odnositi na probleme i starije dece, posebno adolescenata.

Sadržaj priručnika prilagođen je potrebama mladih roditelja i daje odgovore na najvažnija pitanja i dileme koje roditelji mogu da imaju u prvih nekoliko godina života svog deteta.

U izradi priručnika pomogli su Ministarstvo zdravlja i Udruženje pedijatara Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.