Palo sedam policajaca

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Palo" sedam policajaca

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su, u dve odvojene akcije, sedam policajaca sa područja Beograda.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Oni su osumnjičeni za primanje mita, a dvojica od njih se još sumnjiče i za zloupotrebu službenog položaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U prvoj akciji uhapšeni su saobraćajni policajci iz Lazarevca R.Đ. (1970), S.N.(1978), D.M. (1980), I.Đ. (1974) i Ž.P. (1977), >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji se sumnjiče da su od više vozača koje su zatekli u izvršenju prekršaja, zahtevali i primali novac kako im ne bi pisali prijave.

Policajci Starog grada Z.P. (1974) i D.J. (1980) su, u drugoj akciji uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su primali novac od G.Z. i B.S, osumnjičenih za krivična dela prevare, kao i od njima bliskih osoba, kako prema njima ne bi preduzimali zakonom predviđene mere i radnje.

Postoje osnovi sumnje da je Z.P. nakon izvršenog uvida u evidencije MUP dostavljao podatke G.Z. o osobama koje su prijavljivale krivična dela prevare, koja su, kako se sumnja, G.Z. i B.S. sa saučesnicima N.M. (1982), S.J. (1978) i L.J. (1981) vršili na teritoriji Beograda, obmanjujući građane pri brojanju novca kod kupovine ili prodaje deviza.

Nakon dobijenih podataka iz evidencija MUP o oštećenim građanima, G.Z. i B.S. su ih pronalazili i na njih, kako se sumnja, uticali da odustanu od podnetih krivičnih prijava, obećavajući im pritom vraćanje uzetog novca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapšeni su i G.Z. (1972), B.S. (1969), N.M. (1982), S.J. (1978) i L.J. (1981). (Kraj) vbr/dal 14:04

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno sedam policajaca zbog primanja mita

Izvor: Danas, 25.Sep.2018

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su, u dve odvojene akcije, sedam policajaca sa područja Beograda, osumnjičenih za primanje mita, a dvojica od njih se još sumnjiče i za zloupotrebu službenog položaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Članak Uhapšeno sedam...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.