Palma: Basti je dat rok da podnese ostavku; Za JS on više nije ni član stranke ni ministar

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:13

Palma: Basti je dat rok da podnese ostavku; Za JS on više nije ni član stranke ni ministar

Beograd -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izdao je saopštenje o Radetu Basti koji, kako navodi, za tu stranku više nije ni član, a ni ministar.

Kako Marković objašnjava politika koju Basta zastupa je sasvim suprotna od one za koju se Jedinstvena Srbija zalaže, pa shodno tome, jedino logično bi bilo da podnese ostavku.

"Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije koja je održana 10. 04. 2023. godine u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Radeta Baste sa mesta potpredsednika stranke. Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da se svi ministri u Vladi Srbije trebaju pridružiti protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije", navodi u saopštenju predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodaje:

"U svakoj državi na svetu ako se neki ministar ne slaže sa državnom politikom koju sprovodi Vlada čije je član, taj podnosi ostavku. Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije", saopštio je Marković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.