Paljanski penzioneri pristupili PDP-u

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 11.Sep.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paljanski penzioneri pristupili PDP-u

Opštinski odbor Partije udruženih penzionera RS iz Pala pristupio je PDP stranci, što je ozvaničeno i na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavnik PUP, Mihajlo Šiljak, istakao kako smatraju da će PDP na najbolji način zastupati interese penzionera.  
- Smatramo da će PDP najbolje zastupati interese penzionerske populacije u RS i to nas je i rukovodilo pri donošenju odluke o pristupanju ovoj stranci - potvrdio je Šiljak.
Vijestima iz Pala najviše je iznenađen predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << PUP RS, Ilija Stevančević, koji je kratko rekao da on nema nikakvih informacija o bilo kakvim prelascima opštinskih odbora.
- Otkud vam takva informacija - upitao je Stevančević, prije nego što je spustio slušalicu i poslije se nije javljao na naše brojne telefonske pozive.
Lider Socijalističke partije, Petar Đokić, kaže da je to pitanje unutrašnjih odnosa PUP RS i da je vjerovatno riječ o pojedinačnim slučajevima koji neće ugroziti odnose između ove dvije stranke niti njihov izborni rezultat.
 
- Penzioneri sigurno imaju povjerenje u naš program i socijalnu pravdu za koju smo se zalagali sve ove godine zbog čega ove godine izlazimo i sa sloganom "Pravda za sve" - rekao je Đokić.
Predsjednik OO PDP Pale, Miroslav Brčkalo, izrazio je nadu u izbornu pobjedu kandidata Koalicije "Zajedno za Srpsku" Ognjena Tadića, za predsjednika RS, i Mladena Ivanića, za člana Predsjedništva BiH, te istovremeno uputio i žestoke kritike na račun rada poslanika SNSD s ovog područja u Narodnoj skupštini RS, ističući da su umalo dozvolili da se Izbornoj jedinici pet oduzme određeni broj narodnih poslanika.
- Ozbiljna zamjerka politici aktuelne vlasti jeste i ta što je dopustila da IRB RS kapom i šakom dijeli sredstva po RS, ali ne i opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo - rekao je Brčkalo na konferenciji za novinare u Palama, koju je PDP označio kao jučerašnji centralni događaj za ovu stranku.
Kandidat PDP za poslanika u Narodnoj skupštini RS, Predrag Vučićević, najavio je da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za decentralizaciju RS, izmjenu Zakona o šumama RS za kojeg misli da je katastrofalan za istočni dio RS, kao i za izmjene Zakona o skijalištima RS, jer smatra da je tim zakonom, kako je naglasio, Jahorina oteta i oduzeta Palama.
 
Kandidatkinja PDP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Vesna Krstović-Spremo, istakla je da bi se u parlamentu BiH prvenstveno zalagala za korjenitu reformu sistema zdravstvene zaštite koja podrazumijeva novi zakon o zdravstvenom osiguranju, veća prava osiguranika i bolju zdravstvenu zaštitu penzionera, ratnih vojnih invalida, kao i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.
 
Izvor: FOKUS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.