Palestinski narod ima pravo da se brani

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 12:41

"Palestinski narod ima pravo da se brani"

Palestinski predsednik Mahmud Abas danas je izjavio da palestinski narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga".

Ove njegove citirala je njegove reči zvanična novinska agencija WAFA povodom raketnih napada Hamasa i upada njegovih militanata na jug Izraela.

Abas je to rekao na vanrednom sastanku u Ramali kojem prisustvuje veći broj visokih predstavnika palestinskih vlasti, preneo je Rojters.

Najmanje 22 osobe ubijene su od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jutrošnjeg masovnog napada palestinske militantne organizacije Hamas na Izrael, saopštila je izraelska služba za hitne slučajeve Magen David Adom, prenosi Tajms of Izrael.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa, na šta je izraelska vojska odgovorila raketiranjem pojasa Gaze.

Napad je u toku od oko 6.30 časova po lokalnom vremenu. Očekuje se da će broj mrtvih rasti,a do sada je potvrđeno i skoro 300 ranjenih u napadima. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je ranije danas, nakon raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE PALESTINSKI PREDSEDNIK MAHMUD ABAS: Narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023

Abas je to rekao na vanrednom sastanku u Ramali kojem prisustvuje veći broj visokih predstavnika palestinskih vlasti..Palestinski predsednik Mahmud Abas danas je izjavio da palestinski narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga", citirala je njegove reči zvanična novinska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.