Palestinci: Hamas neće biti deo vlade

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 20:33

Palestinci: Hamas neće biti deo vlade

Ministar spoljnih poslova Palestinske samouprave Rijad al Maliki rekao je da veruje da Hamas razume zašto ne bi trebalo da bude deo nove vlade.

Maliki je na konferenciji za novinare rekao da je potrebna "tehnokratska" vlada, bez militantne grupe koja vodi rat protiv Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Ministar je istakao da sada nije vreme za nacionalnu koalicionu vladu, budući da bi vlada koja uključuje Hamas, bila bojkotovana od strane mnogih zemalja, kao što se to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dešavalo ranije.

"Ne želimo da budemo u takvoj situaciji. Želimo da budemo prihvaćeni i da se u potpunosti angažujemo sa međunarodnom zajednicom", zaključio je Maliki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.