Palestina: Više puta smo upozoravali...

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 18:27

Palestina: "Više puta smo upozoravali..."

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova i iseljenika saopštilo je danas da je okončanje izraelske okupacije palestinskih teritorija jedina garancija mira.

"Više puta smo upozoravali na posledice ćorsokaka na političkom horizontu i nedavanja palestinskom narodu njegovog legitimnog prava na samoopredeljenje i svoju državu. Upozorili smo i na posledice svakodnevnih provokacija i napada, kontinuiranog terorizma doseljenika i okupacionih snaga, kao i racija na džamiju Al Aksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hrišćanska i islamska sveta mesta“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, prenosi palestinska agencija WAFA.

"Ono što garantuje bezbednost, stabilnost i mir u našem regionu je okončanje izraelske okupacije zemlje Palestine, sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom, po uzoru na 1967, i priznavanje prava naroda na nezavisnost i suverenitet", dodaje se u saopštenju.

Takođe se napominje da su odricanje Izraela od potpisanih sporazuma i nepoštovanje međunarodnih rezolucija o legitimitetu doveli do uništenja mirovnog procesa i odsustva rešenja palestinskog pitanja posle 75 godina patnje i raseljavanja.

Nastavak politike dvostrukih standarda, ćutanje međunarodne zajednice o zločinačkim i rasističkim postupcima izraelskih okupacionih snaga prema palestinskom narodu i nastavak nepravde i ugnjetavanja, koje trpi palestinski narod je razlog, za eskalaciju situacijue i odsustvo mira i bezbednosti u regionu, saopštilo je palestinsko ministarstvo.

"Mir zahteva pravdu, slobodu i nezavisnost za naš palestinski narod, povratak izbeglica i punu primenu međunarodnih rezolucija o legitimitetu", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.