Palestina: Jači napori za državnost

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestina: Jači napori za državnost

Palestinci su najavili da će pojačati diplomatsku kampanju za državnost, nakon izraelskih opštih izbora.

"Jasno je da će premijer Benjamin Netanijahu formirati sledeću vladu, tako da mi jasno kažemo da ćemo ići u Međunarodni krivični sud u Hagu i da ćemo ubrzati i intenzivirati sve diplomatske napore", rekao je glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat AFP-u.

Izlazne ankete su pokazale da je konzervativni Likud premijera Benjamina Netanijahua u "mrtvoj trci" sa levim centrom.

Netanijahu je u ponedeljak poslednjeg dana kampanje najavio da palestinska država neće biti stvorena ako on četvrti put bude premijer.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Palestinci će pojačati kampanju za državu

Izvor: Blic, 18.Mar.2015

Palestinci su sinoć najavili da će pojačati diplomatsku kampanju za državnost, nakon izraelskih opštih izbora kada su izlazne ankete pokazale da je konzervativni Likud premijera Benjamina Netanijahua u "mrtvoj trci" sa levim centrom..."Jasno je da će premijer Benjamin Netanijahu formirati sledeću...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.