Izvor: B92, 27.Apr.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala nadstrešnica na devojku

Beograd -- Nadstrešnica Hipo Alpe Adria banke sa zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra 100 srušila se i povredila jednu devojku.

Povređena devojka prevezena je u Urgentni centar.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je Tanjugu izjavila je da je reč o ženskoj osobi staroj 30 godina koja je zadobila povrede glave i razderotine duž kičme i zbog toga je prebačena na reanimaciju Urgentnog centra.

U međuvremenu, Hipo Alpe Adria banka je saopštila da se ispred njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekspoziture u Bulevaru kralja Aleksandra 100 obrušila nadstrešnica i da je jedna osoba povređena.

Nadležne službe ove banke su, kako je navedeno, početkom avgusta 2011. godine konstatovale oštećenje nadstrešnice, za čiju sanaciju je, kako tvrde, nadležno "Gradsko stambeno" opštine Vračar i zajedno sa vlasnikom objekta su inicirale popravku.

Hipo Alpe Adria banka u novembru prošle godine primila je radni nalog "Gradskog stambenog" da su izvršeni dodatni radovi na hidroizolaciji fasade na objektu i da je time sanacija potpuno završena.

Iz te banke su poručili da će biti na raspolaganju nadležnim organima u cilju dalje istrage i utvrđivanja odgovornosti za incident.

Gradsko stambeno: Proveriti reklame na zgradi

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" saopštilo je da je na zgradi sa koje je pao deo fasade i povredio prolaznicu u centru Beograda, postavljen veliki broj reklama i pozvalo nadležne službe da provere u kojoj meri je to izazvalo nesreću.

Kako je saopštilo to preduzeće, reklame su na zgradu postavljene bez konsultacija sa JP "Gradsko stambeno".

"Gradsko stambeno" navodi da je tokom druge polovine 2011. godine uvidom u dosije te stambene zgrade utvrđeno da se vlasnik poslovnog prostora ispred kojeg se danas dogodila nesreća, obraćao tom preduzeća zbog prokišnjavanja i u oktobru te godine su izvršeni radovi.

Dodaje se da potom nije bilo "niti reklamacija na izvršene radove, niti novih zahteva".

"Gradsko stambeno" je pozvalo sve skupštine zgrada da prijave "bilo kakav problem vezan za pucanje ili odvajanje fasada.., kako bi ekipe mogle blagovremeno da reaguju".

Preduzeće navodi da će učiniti sve da se povređenoj devojci "obezbedi nega kakva joj je potrebna".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nadstrešnica banke pala devojci na glavu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2012

Devojka, koja je povređena ispred filijale Hipo Alpe Adria banke u Bulevaru kralja Aleksandra 104, prevezena je u Hitnu pomć

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.