Pakistanac spaljen živ jer nije hteo da se preobrati u islam

Izvor: Blic, 27.Mar.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistanac spaljen živ jer nije hteo da se preobrati u islam

Pakistanac Aršad Masih (38), koji je spaljen živ jer nije hteo da se preobrati u islam, sahranjen je juče u Ravalpindiju, prenosi sajt AsiaNews.

Sahrana, kojoj je prisustvovalo više stotina ljudi, uključujući i članove nevladinih organizacija, održana je četiri dana pošto je njegova žena navodno bila silovana, a deca bila prisiljena da gledaju kako ga spaljuju.

Masih je u ponedeljak uveče preminuo od posledica opekotina, koje su zahvatile oko 80 odsto njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tela.

Pakistanska policija do sada nije uhapsila nijednu osobu odgovornu za njegovu smrt. Ni Federalna vlada ni Ministarstvo za zaštitu manjinskih prava takođe nisu pokrenuli istragu protiv napadača.

Izvor AsiaNews-a navodi da su policajci zapalili Aršada, i to na osnovu njegovih "instrukcija". Lokalni mediji, pak, navode da je Masih zapalio sam sebe, u znak protesta protiv maltretiranja njegove supruge Marte. On je optužio policiju da je u više navrata u policijskoj stanici maltretirala Martu, koju je poslodavac prijavio zbog krađe 500.000 rupija (6.000 američkih dolara).

Hrišćanska zajednica u Pakistanu negirala je ove tvrdnje, navodeći da postoje dokazi koji ukazuju na seksualno uznemiravanje i ukidanje optužnice protiv poslodavca i policajaca.

Očevidac, koji je bio u bolnici dok je Masih istražiteljima ispričao svoju verziju priče, tvrdi da je on naveo da su ga zapalili policajci na osnovu naredbe pomenutog poslodavca, koji je prisustvovao tom činu zajedno sa drugim ekstremistima.

Aršad Masih je bio oženjen i otac tri deteta, starosti između sedam i 12 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.